15 beste boekhoudsoftware in 2022: een complete handleiding (2023)

Boekhouding is vaak een kant van je bedrijf waar je liever niet aan denkt.

Maar toch, als je online geld wilt gaan verdienen, is dit iets waar je mee te maken zult krijgen.

Goede boekhoudsoftware kan de wereld van bedrijfsfinanciën vertalen van onbegrijpelijke cijfers naar echte rapporten over de gezondheid van je bedrijf.

Om er zeker van te zijn dat je een rotte appel kunt herkennen als je er een ziet, bespreken we alle essentiële zaken die geweldige boekhoudsoftware zou moeten hebben.

Waar moet je op letten bij boekhoudsoftware

Als het gaat om de boekhouding van kleine bedrijven, wil je op zoek naar een platform dat je alle boekhoud hulpmiddelen zal aanbieden die je dagelijks nodig hebt.

Wat als essentieel wordt beschouwd, kan per vakgebied verschillen, maar er zijn een handvol functies die bijna alle bedrijven nodig hebben, ongeacht hun niche.

De beste boekhoudsoftware zou in ieder geval dit dingen moeten kunnen:

 • Volg geld dat binnenkomt en wat je uitgeeft. Je wilt weten wat klanten je verschuldigd zijn en wat je potentiële leveranciers of andere zakenpartners verschuldigd bent.
 • Ondersteuning voor betalingsgateway. De meeste online bedrijven vertrouwen op een externe betalingsgateway voor het verwerken van betalingen voor bestellingen.
 • Bank integratie. Je bewaart je geld waarschijnlijk niet onder je kussen en daarom wordt de beste boekhoudsoftware geleverd met een breed scala aan bank integraties.
 • Toegang voor je accountant. Tenzij je je eigen boekhouding doet, zal je boekhoudsoftware je accountant toegang moeten geven tot je financiële gegevens.
 • Automatisering. De meesten van ons zouden het liefst zo min mogelijk handmatige gegevensinvoer doen, dus laat je boekhoudsoftware het werk doen.
 • Belastingbereidheid. Vooral als je producten en diensten verkoopt met verschillende belastingtarieven, moet je ervoor zorgen dat je boekhoudsoftware de belasting voorbereiding en rapportages van begin tot eind kan verzorgen.
 • Rapportage. Aangezien het belangrijkste punt van boekhoudsoftware is om je te helpen om de financiële gezondheid van je bedrijf te begrijpen, zul je er een moeten kiezen die de juiste soort rapportages aanbiedt.
15 beste boekhoudsoftware in 2022: een complete handleiding (1)

Om beter te begrijpen wat hje nodig hebt voor je boekhoudsoftware, moet je eerst proberen om de volgende vragen te beantwoorden:

 • Hoeveel klanten heb je momenteel? Hoeveel wil je er in 2 jaar hebben?
 • Hoe incasseer je betalingen van je klanten? Gebruikt je slechts één betalingsgateway, of meerdere opties (bankoverschrijving, bank- en creditcard, enzovoort)?
 • Hoeveel kun je betalen?
 • Wil je slechts een eenmalig bedrag betalen voor een softwarelicentie of ben je bereid om een maandelijks abonnement af te sluiten?
 • Hoeveel tijd ben je bereid elke week opzij te zetten voor boekhoudkundige taken? Wil je zoveel mogelijk automatiseren of wil je regelmatig verschillende rapportages en prognoses zelf analyseren?

Het is ook belangrijk om met je accountant of boekhouder te praten over het soort boekhoudsoftware dat zij zouden aanbevelen.

Er is niets erger dan een duur jaarabonnement te kopen voor iets dat je niet echt nodig hebt.

Dus om je zoektocht een kickstart te geven, hebben we onze topkeuzes voor de beste boekhoudsoftware voor kleine bedrijven op de rijtje gezet.

1. QuickBooks

15 beste boekhoudsoftware in 2022: een complete handleiding (2)

QuickBooks Online is een van de beste boekhoudsoftware voor kleine bedrijven, en met een goede reden.

Zowel ondernemers als accountants prijzen deze gebruiksvriendelijke tool die bijna alles kan wat je maar kunt bedenken.

QuickBooks Online is cloudgebaseerde boekhoudsoftware waarmee je je facturering, zakelijke uitgaven en omzetbelasting kunt regelen en tegelijkertijd ondersteuning voor meerdere apparaten kunt bieden.

Het platform schat dat het eigenaren van kleine bedrijven tot 40 uur per maand bespaart als het gaat om taken die verband houden met de boekhouding van kleine bedrijven – dat is een volledige werkweek.

De meeste kleine bedrijven kiezen voor QuickBooks vanwege de gebruiksvriendelijke interface en vanwege de populariteit zijn ook accountants algemeen bekend met de software.

Met de premium plannen kun je ook rekeningen beheren en betalen, transacties in meerdere valuta verwerken en verkoopoffertes en inkooporders genereren. En als je hulp nodig hebt bij het bijhouden van je voorraad of het bijhouden van de winstgevendheid, staat QuickBooks voor je klaar.

Je kunt aan de slag met deze krachtige boekhoudsoftware voor $16 per maand, maar hou kortingen en campagnes in de gaten – soms kun je tot 50% besparen.

Perfect voor: Kleine bedrijven met een vast maandelijks inkomen

2. Zoho Books

15 beste boekhoudsoftware in 2022: een complete handleiding (3)

Zoho Books bestaat al een tijdje, 10 jaar om precies te zijn.

En in die tijd heeft het zichzelf gevestigd als een van de grootste kanshebbers voor de titel van de beste boekhoudsoftware.

Zoho Books noemt zichzelf het end-to-end boekhoudplatform met eenvoudige samenwerking en integratie opties.

Je kunt je cashflow beheren, je voorraad in de gaten houden en je bankrekeningen koppelen aan de tool. Zo hoef je je geen zorgen te maken over een mismatch tussen je boekhoudsoftware en de cijfers op je bankrekening.

Omdat Zoho Books ook cloud accounting aanbiedt, kun je ook onderweg de status van je bedrijf controleren. Met een mobiele app voor zowel iOS- als Android-apparaten kan het bijhouden van uitgaven niet eenvoudiger zijn.

Andere functies van de tool zijn onder meer tijdregistratie, contact functionaliteit en uitgebreide rapportage.

De intuïtieve gebruikersinterface maakt deze boekhoudsoftware geschikt voor een beginnende eigenaar van een klein bedrijf: je zult niet verdwalen in de wereld van dubbele boekhouding, inkomsten en uitgaven.

En dan is er nog de prijs, je kunt al aan de slag voor slechts $9 per organisatie per maand, waarmee twee gebruikers toegang hebben.

Perfect voor: beginnende eigenaren van kleine bedrijven

3. FreshBooks

15 beste boekhoudsoftware in 2022: een complete handleiding (4)

Als je gehoord hebt over QuickBooks Online, heb je waarschijnlijk ook gehoord van zijn virtuele naamgenoot FreshBooks.

Als een ander voorbeeld van eersteklas online boekhoudsoftware, is dit platform ontworpen met de boekhoud behoeften van kleine bedrijven in gedachten.

FreshBooks biedt allround boekhoudsoftware aan voor freelancers en zelfstandigen, maar heeft ook op maat gemaakte pakketten voor kleine bedrijven met werknemers en aannemers.

(Video) How to Drive a Manual Transmission — Cars.com

Net als veel andere boekhoudsoftware bedrijven heeft FreshBooks verschillende boekhoudfuncties, zoals:

 • Facturering
 • Inkomsten en uitgaven bijhouden
 • Tijdregistratie
 • bankreconciliatie
 • Verwerking van betalingen

FreshBooks streeft ernaar de echte alles-in-één-oplossing te zijn en heeft ook verschillende tools voor projectbeheer, van het delen van bestanden tot realtime samenwerking binnen teams.

Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over het wijzigen van je boekhoudsoftware op het moment dat je bedrijf begint te groeien – in plaats daarvan groeit FreshBooks met je mee.

En aangezien abonnementen beginnen vanaf $4,50 per maand (als je 5 of minder factureerbare klanten hebt), is FreshBooks een van die boekhoud oplossingen die makkelijk uit te proberen is zonder enorme voorafgaande verplichtingen.

Perfect voor: freelancers, zelfstandigen, kleine bedrijven met werknemers en/of aannemers

4. Wave

15 beste boekhoudsoftware in 2022: een complete handleiding (5)

Ben je op zoek naar goedkope boekhoudsoftware?

Overweeg Wave Accounting – dit is zonder twijfel de beste optie voor boekhoudsoftware voor een eenmanszaak of zelfstandigen.

Het bijhouden van onbetaalde facturen en je zakelijke uitgaven is volledig gratis bij Wave. Sterker nog, je kunt ook zonder extra kosten facturen en rapporten maken.

Het is zonder twijfel de beste oplossing voor iedereen die op zoek is naar eenvoudige boekhoudsoftware die het werk doet terwijl je je bedrijf laat groeien.

Je betaalt alleen voor salaris- en betalingsverwerking wanneer je deze nodig hebt, wat betekent dat er geen extra kosten zijn voor diensten of functies die je niet gebruikt.

Wave Accounting rekent slechts lage transactiekosten op verwerkte betalingen en ondersteunt alle gangbare creditcards en bankoverschrijvingen als betaalmethodes.

Je kunt Wave ook gebruiken voor salarisverwerking om werknemers, contractanten en andere externe zakenpartners binnen enkele minuten te betalen.

Je medewerkers hebben via hun eigen Wave-portal veilig toegang tot hun salarisgegevens en W-2-formulieren en kunnen indien nodig contact- en bankgegevens bijwerken.

Aangezien Wave in wezen gratis software is, is het zeker een geweldige online boekhoudsoftware om te overwegen als je een kleinschalig bedrijf runt.

Perfect voor: Het prijsbewuste kleine bedrijf

5. Xero

15 beste boekhoudsoftware in 2022: een complete handleiding (6)

Xero is moderne en allesomvattende cloudgebaseerde boekhoudsoftware voor kleine bedrijven.

Maar wat dit platform speciaal maakt, is de toewijding aan gebruikerservaring en het diepgaande begrip van de boekhoud behoeften van kleine bedrijven.

Met Xero krijg je niet alleen de basis (denk aan het bijhouden van inkomsten en uitgaven, cashflow rapporten en de mogelijkheid om facturen te verzenden) – je krijgt alle tools die je nodig hebt om goede zakelijke beslissingen te nemen op basis van gegevens.

De software functies omvatten integraties van derden, bankafstemming, voorraad tracering en contactlijsten, wat betekent dat je in wezen alles krijgt wat je nodig hebt in software voor bedrijfsbeheer.

En bovendien, aangezien Xero samenwerkingsmogelijkheden aanbiedt voor boekhouders en accountants, is de kans groot dat je accountant de software ook al kent.

Je kunt aan de slag met Xero voor $20 per maand, hiermee kun je en elke maand maximaal 20 facturen en offertes verzenden.

Onkostendeclaratie en project tracking voegen een paar extra dollars toe aan je abonnement per maand, als je ervoor kiest om een ​​van beide te gebruiken.

Perfect voor: De meeste kleine bedrijven

6. SAP Business One

15 beste boekhoudsoftware in 2022: een complete handleiding (7)

SAP Business One is een beetje anders dan alle andere boekhoudsoftware uit onze lijst.

In plaats van meer boekhoudkundige oplossingen aan te bieden, richt SAP One zich op een compleet beheer softwarepakket.

Als ERP-software (Enterprise Resource Planning) is SAP One ideaal voor kleine tot middelgrote bedrijven die op zoek zijn naar software die verder gaat dan boekhouding en voorraadbeheer.

Enkele van de meest opvallende boekhoudfuncties van SAP One zijn onder meer bankafstemming, activabeheer en algemene financiële controle.

De software combineert ook klantrelatie en verkoop en marketing beheer, waardoor je je bedrijfsvoering kunt optimaliseren op één platform.

SAP One is absoluut een stukje software voor een bedrijf dat groeit en moet migreren naar een op maat gemaakte tool die inspeelt op de behoeften van verschillende afdelingen.

Omdat de tool is afgestemd op de unieke behoeften van elk bedrijf, zijn prijzen alleen op aanvraag beschikbaar. Als je meer wilt weten, is het de moeite waard om contact op te nemen met je lokale SAP One-vertegenwoordiger.

Perfect voor: Kleine tot middelgrote bedrijven

7. Sage Business

15 beste boekhoudsoftware in 2022: een complete handleiding (8)

Het doel van Sage Business Cloud Accounting is om je de controle over je boekhouding te geven.

(Video) How to Operate a Manual Transmission 101

Het basisplan is de ideale boekhoudsoftware voor kleine bedrijven die een snelle en gebruiksvriendelijke tool nodig hebben.

Sage wordt geleverd met alle basisfuncties voor boekhouding, van facturering tot integratie van bankrekeningen – allemaal voor $10 per maand.

En als je een beetje extra nodig hebt, kun je voor $25 per maand de slimme tool voor automatische invoer gebruiken voor het bijhouden van onkosten en het meeste uit de rapportagemogelijkheden van Sage halen.

Het basisplan bevat geen hulpmiddelen om je te helpen om je voorraad voor kleine bedrijven te beheren, maar voor zover het boekhoudsoftware voor kleine bedrijven betreft, is Sage een veilige keuze voor boekhoudsoftware.

Vooral de automatische invoerfunctie is indrukwekkend: dankzij de mobiele app scan je gemakkelijk al je facturen en bonnen.

Ze worden automatisch toegevoegd aan je boekhouding, wat betekent dat de dagen van handmatige gegevensinvoer voorbij zullen zijn.

En het beste is dat het bedrijf andere software oplossingen biedt voor zowel kleine als middelgrote bedrijven, wat betekent dat je Sage Business Cloud Accounting-software eenvoudig kunt integreren in HR- en CRM-oplossingen.

Perfect voor: Kleine en middelgrote bedrijven

8. Kashoo

Oké, dit is misschien de beste boekhoudsoftware tot nu toe (sorry, QuickBooks).

Kashoo noemt zichzelf ‘s werelds eenvoudigste boekhoudsoftware en maakt op indrukwekkende wijze de belofte waar.

Deze boekhoudtool categoriseert je uitgaven automatisch en de slimme facturen stellen je klanten in staat om je rechtstreeks via de factuur te betalen.

En de tool heeft indrukwekkende rapportage en inzichten om je te helpen slimmere beslissingen te nemen. Omdat alle rapporten in realtime zijn, betekent dit dat je op elk moment zal weten hoe je bedrijf er financieel voor staat.

Kashoo houdt de prijzen ook redelijk: zonder gebruikerslimieten kun je aan de slag voor $16,65 per maand.

Of maak gebruik van de gratis proefperiode van 14 dagen en kijk wat je van de tool vindt voordat je je ergens aan verbindt.

Het is de perfecte softwarekeuze voor een kleine start-up die de basis op de automatische piloot moet behandelen.

Perfect voor: Freelancers, zelfstandigen en kleine bedrijven met een klein team

9. Expensify

15 beste boekhoudsoftware in 2022: een complete handleiding (9)

Hoewel Expensify geen volwaardige boekhoudsoftware voor kleine bedrijven is, is deze software verbazingwekkend als het gaat om zakelijke uitgaven.

Deze software is bedoeld voor zelfstandigen en die teams onderweg, die normaal gesproken met een berg facturen en bonnetjes te maken hebben.

Aangezien de Expensify-creditcard gekoppeld is aan de mobiele app, wordt er elke keer dat je een betaling met je kaart uitvoert, een invoer gemaakt voor Expensify.

En wat de bonnen betreft: je hoeft alleen maar de camera van je telefoon te gebruiken om ze te scannen en toe te voegen aan de bijbehorende transacties.

Het beste is dat beheerders automatische goedkeuring stromen kunnen creëren, wat betekent dat bepaalde soorten transacties (bijvoorbeeld bestellingen van eten en drinken onder de $10) automatisch worden goedgekeurd.

Expensify is ook eenvoudig te synchroniseren met verschillende boekhoudsoftware opties, wat betekent dat alle zakelijke uitgaven van de Expensify creditcard rekeningen automatisch worden opgenomen in je boekhouding.

Zowel teams als zelfstandigen kunnen aan de slag voor $4,99 per maand per gebruiker, en grote bedrijven kunnen gebruik maken van het Control-plan met HR- en ERP-integraties voor $9 per maand per gebruiker.

Perfect voor: freelancers, zelfstandigen, grotere bedrijven

10. FreeAgent

15 beste boekhoudsoftware in 2022: een complete handleiding (10)

FreeAgent verkoopt zichzelf als gebruiksvriendelijke cloudgebaseerde boekhoudsoftware voor eigenaren van kleine bedrijven en freelancers.

Enkele van de meest opvallende kenmerken zijn schattingen en facturering, onkostenregistratie, tijdregistratie, dashboard toegang, bankrekeningen, bank integratie en projectbeheer.

FreeAgent zorgt zelfs voor de omzetbelasting, wat betekent dat je dit alleen maar hoeft in te stellen en het daarna kunt vergeten. Als je ooit moet controleren hoeveel van een bepaald type omzetbelasting je gefactureerd hebt, staat er een handige rapportagetool klaar om je hiermee te helpen.

We zeggen zelfs dat FreeAgent een van de beste boekhoudsoftware voor kleine bedrijven is: de tools zijn gemaakt met de gebruiker in gedachten en alle onnodige functies zijn weggelaten.

Dit betekent dat je geen voorraadbeheer software op magazijn niveau zult vinden in je boekhoud app. In plaats daarvan kun je je concentreren op het nemen van beslissingen op basis van de financiële gegevens van je bedrijf.

En ook de productrecensies zijn indrukwekkend: gebruikers prijzen het gebruiksgemak en merken op hoe de software hen in de eerste maanden al veel geld bespaard heeft.

Met FreeAgent betaal je alleen een vaste prijs van $24 per maand, hoewel de meeste nieuwe gebruikers de eerste 6 maanden voor de helft van de prijs krijgen.

Maar als je het niet zeker weet, kun je de gratis proefperiode van 30 dagen gebruiken om deze online boekhoud-app uit te proberen.

(Video) Clutch or Brake First when stopping or slowing down in a manual car?

Perfect voor: kleine bedrijven zonder voorraadbeheer

11. LessAccounting

15 beste boekhoudsoftware in 2022: een complete handleiding (11)

Ben je de ingewikkelde boekhoudsoftware zat?

LessAccounting is misschien wel de beste boekhoudsoftware voor jou als je op zoek bent naar een eenvoudige en eenvoudige boekhoudsoftware oplossing.

15 beste boekhoudsoftware in 2022: een complete handleiding (12)

Bouw, promoot en laat je bedrijf groeien met Zyro

Bouw een website

Met deze tool kun je de basisboekhouding taken uitvoeren, zoals het maken van voorstellen, het verzenden van facturen en het bewaken van hun status, je boekhouding uitbesteden en je boeken binnen enkele minuten gereed maken voor belastingaangifte.

En aangezien LessAccounting volledig browser gebaseerd is, hoef je je geen zorgen te maken over het downloaden van ingewikkelde software naar je computer.

Het beste is wanneer je een beginnende ondernemer bent met een handvol klanten om elke maand te factureren, dan kun je LessAccounting namelijk gratis kunt gaan gebruiken.

Je wordt niet beperkt door een bepaald aantal gebruikers en kunt betalingen accepteren via PayPal, Stripe en Square.

Voor de zelfstandigen en eigenaren van kleine bedrijven die op zoek zijn naar het hele pakket, verwacht dan om $24 per maand te betalen.

En als je een team of een snelgroeiend bedrijf bent, hoef je niet verder te zoeken dan $36 per maand.

Perfect voor: eigenaren van kleine bedrijven en startende ondernemers

12. ZipBooks

15 beste boekhoudsoftware in 2022: een complete handleiding (13)

Het is niet altijd makkelijk om te begrijpen welk type boekhoudsoftware het beste bij kleine bedrijven past.

Zeker wanneer je net begint. Gelukkig prijst ZipBooks zichzelf in zijn rapportage- en analysetools en belooft het je te helpen slimmer te worden als het gaat om je bedrijf en financiën.

Zoals de meeste van de hierboven genoemde boekhoudsoftware, biedt ZipBooks ook goede basistools voor facturering, facturering en boekhouding om je bedrijf van dag tot dag te laten functioneren.

Maar waar het bij deze boekhoudsoftware echt om gaat, zijn de analyses en intelligentie.

ZipBooks heeft ingebouwde analysetools die je helpen beoordelen en begrijpen hoe gezond je cashflow is en hoe goed je bedrijf presteert.

ZipBooks wil kleine bedrijven helpen om duurzaam te groeien en op te schalen, van een slimme bedrijfsgezondheids score tot machine learning en scores voor factuur kwaliteit.

Het beste deel moet de slimme zoekopdracht zijn – in plaats van door bankafschriften te moeten scannen, brengt het ZipBook-dashboard alle gerelateerde vragen samen met een handige zoekfunctie.

Voor degenen die alleen basis facturering en rapportage nodig hebben, kun je gratis aan de slag met ZipBooks. Maar de data-hongerige kleine bedrijven zijn beter in het kiezen voor het Smarter of Sophisticated abonnement, beginnend vanaf $15 en $35 per maand.

Perfect voor: kleine bedrijven die op zoek zijn naar serieuze groei

13. Plooto

15 beste boekhoudsoftware in 2022: een complete handleiding (14)

Plooto (naam ongetwijfeld geïnspireerd door de planeet pluto) belooft je missie controle te zijn voor alle te betalen en te ontvangen rekeningen.

Plooto is geen boekhoudsoftware, maar een platform voor betalingsbeheer.

Je kunt het gebruiken om te betalen voor zowel binnenlandse als internationale klanten en om betalingen te ontvangen van zowel thuis als onderweg.

Omdat de software synchroniseert met je boekhoudsoftware, hoef je je geen zorgen te maken over handmatige gegevensinvoer. De tool biedt klanten ook verschillende betaalopties, waardoor Plooto een veelzijdige tool is om toe te voegen aan je boekhoud arsenaal.

Plooto biedt ook integraties met zowel Xero als QuickBooks, dus als je een van beide al gebruikt, zul je de app in een mum van tijd kunnen instellen.

Het is ook geen dure betalingsoplossing – je kunt al aan de slag voor $25 per maand, ongeacht of je een bedrijf of een accountant bent.

(Video) How to move a manual car quickly from a standstill - fast starts.

Als je een online bedrijf runt, is het implementeren van Plooto een must.

Perfect voor: freelancers en kleine e-commerce bedrijven met internationale klanten

14. ScaleFactor

15 beste boekhoudsoftware in 2022: een complete handleiding (15)

ScaleFactor heeft een iets andere propositie dan de andere boekhoudsoftware op onze lijst: het is een boekhoudsoftware, gemaakt door accountants voor kleine bedrijven.

Het is bedoeld om de ondernemers te ontlasten van de tijdrovende en moeilijke boekhoudtaken. En dankzij de Xero- en QuickBooks integraties heeft ScaleFactor zichzelf een behoorlijk succes bewezen als het gaat om software voor kleine bedrijven.

De tool beheert en classificeert transacties, werkt het grootboek bij, beheert uitgaven en salarisadministratie en zorgt ervoor dat rekeningen altijd op tijd worden betaald.

ScaleFactor kan zelfs worden gebruikt voor het genereren van winst- en verliesrekeningen en balansen. Kortom, het is software die ervoor zorgt dat je klaar bent voor belastingstijd.

Je kunt ScaleFactor niet gebruiken voor voorraadbeheer of om facturen te verzenden, maar als je al andere boekhoudsoftware gebruikt, zoals QuickBooks of Xero, belooft ScaleFactor je boekhouding naar een ander niveau te tillen.

Je kunt ScaleFactor gebruiken voor iets meer dan $30 per maand als je kiest voor een jaarabonnement: dit plan kost $399 voor het hele jaar en $549 voor bedrijven die AP/AR-beoordeling en rapportage nodig hebben.

Perfect voor: Alle bedrijven die willen opschalen

15. PlanGuru

15 beste boekhoudsoftware in 2022: een complete handleiding (16)

PlanGuru is software voor bedrijfsbudgettering die bedrijven helpt om hun bedrijfsfinanciën beter te begrijpen.

De tool maakt het makkelijk om financiële gegevens te bekijken, prognoses te maken en rapporten te gebruiken voor strategische planning.

PlanGuru heeft zowel cloudgebaseerde als desktop abonnementen en is een geweldige partner voor snelgroeiende bedrijven die snel grote hoeveelheden gegevens moeten begrijpen.

Omdat de tool wordt geleverd met QuickBooks, QuickBooks Online, Xero en Excel-import opties, hoef je je ook geen zorgen te maken over extra software uitgaven.

PlanGuru wordt geleverd met meer dan 20 prognose tools waarmee je eenvoudig prognoses kunt maken voor je resultatenrekening, balans en kasstroomoverzichten op basis van gegevens van voorgaande jaren.

De tool is bedoeld om financiële analyses snel en eenvoudig te maken, zodat bedrijven op alles en nog wat zullen worden voorbereid.

Je kunt PlanGuru gratis proberen, en met de 30 dagen geld-terug-garantie voelt het investeren van $99 per maand zeker als een veilige gok.

De kans is groot dat je met de business intelligence van PlanGuru, de software binnen de kortste keren terugverdient.

Perfect voor: Gevestigde en gestaag groeiende bedrijven

15 beste boekhoudsoftware in 2022: een complete handleiding (17)

Welke boekhoudsoftware is het beste voor kleine bedrijven?

Wanneer je op zoek bent naar de beste boekhoudsoftware voor je bedrijf, zul je eerst moeten begrijpen wat je zoekt in je boekhoudtools.

Heb je hulp nodig bij het achtervolgen van je klanten voor betalingen? Dan heeft je bedrijf baat bij boekhoudsoftware die automatisch betalingsherinneringen inplant en verstuurt.

Of bent je op zoek naar een tool die je helpt bij het maken van rapporten die je helpen bij het nemen van beslissingen? In dat geval is het geen goede keuze om te kiezen voor software die alleen een basis dashboard heeft voor geld dat binnenkomt en geld uitgaat.

Als je al een accountant hebt, is het een goede gewoonte om hen te vragen welke software ze zouden aanbevelen en wat ze zelf gebruiken.

De kans is groot dat je accountant je belastingaangifte toch veel sneller zal indienen met een tool die ze door en door kennen.

Om je in de goede richting te sturen, volgen hier onze keuzes voor het beste boekhoudprogramma voor kleine bedrijven:

 • Beste over het algemeen. QuickBooks is al een tijdje de industriestandaard en het is begrijpelijk met zijn goede reeks beschikbare functies en betaalbare prijs.
 • Beste gratis. Wave is dé tool voor kleinschalige freelancers die op zoek zijn naar een eenvoudige en gratis boekhoudservice.
 • Makkelijkst te gebruiken. Kashoo is eenvoudig, intuïtief en een uitstekende keuze voor eigenaren van een klein bedrijf die op zoek zijn naar begrijpelijke boekhoudsoftware.
 • Het beste voor zzp’ers. FreeAgent biedt alle functies die een eenmansbedrijf nodig heeft.
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding. Xero zit boordevol geweldige functies, maar kost minder dan veel andere providers.
 • Het beste voor e-commerce. QuickBooks staat voor je klaar als je een webshop runt, waardoor het makkelijk wordt om zowel de voorraad als de openstaande klantbetalingen te beheren.
 • Eervolle vermelding. ScaleFactor is een must-buy als je je bedrijf serieus wilt laten groeien, dankzij de velen automatiseringsfuncties.

Boekhoudsoftware zou je vriend moeten zijn, niet je vijand

Luister, niemand vindt de belasting periode leuk.

Maar als bedrijfseigenaar moet je de boekhouding serieus nemen: als je het goed doet, kan inzicht in wat de cijfers eigenlijk vertegenwoordigen je helpen wanneer je wordt geconfronteerd met een onverwachte omstandigheden.

Goede boekhoudsoftware helpt je om te identificeren welke producten of diensten je geld kosten, zodat je een duurzaam bedrijf kunt opbouwen.

15 beste boekhoudsoftware in 2022: een complete handleiding (18)

Bouw, promoot en laat je bedrijf groeien met Zyro

Bouw een website

(Video) Comparing Manual Transmission with Automatic & CVT [In Detail]

Videos

1. How To Launch A Manual Transmission Car
(Engineering Explained)
2. Is het OK om versnellingen over te slaan in een handmatige transmissie?
(Engineering Explained)
3. Is a Manual Transmission Swap Worth It?
(Donut Media)
4. How To Drive a Manual Car (Step By Step Secrets NO ONE Told You)
(Ideal Media)
5. How to drive a manual car - Driving lesson with clutch advice
(Conquer Driving)
6. Training Exact Online 15 april 2021 | KroeseWevers
(KroeseWevers)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rev. Leonie Wyman

Last Updated: 03/07/2023

Views: 5699

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rev. Leonie Wyman

Birthday: 1993-07-01

Address: Suite 763 6272 Lang Bypass, New Xochitlport, VT 72704-3308

Phone: +22014484519944

Job: Banking Officer

Hobby: Sailing, Gaming, Basketball, Calligraphy, Mycology, Astronomy, Juggling

Introduction: My name is Rev. Leonie Wyman, I am a colorful, tasty, splendid, fair, witty, gorgeous, splendid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.