De Beste Boekhoudprogramma's van 2022 in een Overzicht! (2023)

De Beste Boekhoudprogramma's van 2022 in een Overzicht! (1)

Weet jij hoeveel boekhoudprogramma’s dit jaar weer beweren het beste boekhoudprogramma 2022 te zijn? Een korte blik op het huidige aanbod laat mij zien dat je als ondernemer uit tientallen verschillende boekhoudprogramma’s kunt kiezen. Ieder boekhoudprogramma heeft zo zijn eigen ‘verkooppraatje’ om jouw klandizie te winnen. Een deel van de programma’s belooft meer dan dat het kan leveren. Het andere deel levert mogelijk iets dat jij helemaal niet nodig hebt. Het beste boekhoudprogramma verschilt per persoon doordat we allemaal om een andere manier het programma nodig hebben. De een wilt een zo’n groot mogelijk deel van de administratie op zich nemen. De ander kiest om dit door een boekhouder te laten doen en richt zich alleen op basistaken zoals het versturen van facturen. Welk boekhoudprogramma is dan het beste voor jou? Boekhoudprogramma vergelijken met de vergelijker.

Beste boekhoudprogramma’s overzicht 2022

Ik wil je helpen de zoektocht naar het beste boekhoudprogramma te vereenvoudigen. Dat doe ik door de bekendste programma’s kort met je te bespreken. Voor ieder boekhoudprogramma zijn daarnaast uitgebreide recensies gemaakt die je meer vertellen over de individuele ervaringen van gebruikers met de programma’s.

Benieuwd welk programma jou optimaal in staat stelt je boekhouding te doen? Lees dan snel verder!

Beste boekhoudprogramma?

De boekhoudprogramma’s die in dit artikel besproken wordenhebben ieder hun eigen prijsstelling, functies en voor- en nadelen. Om eenaccuraat beeld te krijgen van de waarde die een boekhoudpakket aan jouw bedrijfkan toevoegen, is het verstandig jouw top drie boekhoudprogramma’s uit teproberen. Je kunt namelijk eenvoudig een proefperiode bij de verschillendeboekhoudprogramma’s opstarten waarin je vrijwel iedere functie kuntuitproberen. Dergelijke proefperiodes helpen je te ontdekken of een programmaovereenkomt met dat wat jij zoekt.

Alle boekhoudprogramma’s die hieronder besproken zijn, worden nader toegelicht in individuele reviews. Als je dan ook meer informatie over een specifiek boekhoudprogramma wenst, adviseer ik je de reviews te lezen. Hier vind je tevens meer informatie over de proefperiodes van de verschillende programma’s.

Beste boekhoudprogramma ZZP: e-Boekhouden

Een van de meest gerecenseerde boekhoudprogramma’s op hetinternet is het Nederlandse e-Boekhouden dan met honderdduizenden gebruikersniet te vermijden is. Heel gek is dat niet, e-Boekhouden geeft nieuwegebruikers die nog maar kort ondernemers zijn 15 maanden gratis boekhouden mee.Hierdoor hoeven zij lange tijd niet te betalen voor een boekhoudprogramma datondertussen geliefd is bij een grote groep jonge ondernemers.

Maar wat krijg je daarvoor terug?

Als we het aanbod van e-Boekhouden doornemen behoorlijk wat. Je mag weliswaar het programma met maar een enkele gebruiker inzetten, daar krijg je wel onbeperkt factureren en grootboeken voor terug. Daarnaast zit in de proefperiode vrijwel iedere functie die je ook kunt verwachten van het uitgebreide pakket. Uiteindelijk blijft e-Boekhouden een softe variant van de wat duurdere boekhoudsoftware. Voor de zelfstandige ondernemer is dat geen probleem. Alles wat je ooit nodig hebt zit allemaal in dit boekhoudprogramma verwerkt. Heb je echter meer dan alleen grootboeken en facturen/offertes nodig, zoals loonadministratie, is een programma als Exact Online of Twinfield mogelijk beter geschikt.

Lees verder voor het review artikel eBoekhouden

De Beste Boekhoudprogramma's van 2022 in een Overzicht! (2)

Boekhouden en factureren in 1

 • 1,5 jaar gratis voor starters
 • geen boekhoudkennis nodig
 • Marktleider voor ZZP

Meer informatie

De Beste Boekhoudprogramma's van 2022 in een Overzicht! (3)

Beste Boekhoudsoftware eenmanszaak: Rompslomp

Boekhouden wordt aangenaam met Rompslomp, aldus Rompslomp.De grappig gekozen naam noemt zichzelf het meest eenvoudige boekhoudprogrammavoor zzp-ers. Hierbij staat onder andere overzicht en gebruiksgemak centraal.

Dat online boekhouden niet lastig hoeft te zijn weten wedoor het grote aantal boekhoudprogramma’s dat zich de afgelopen jaren heeftbewezen. Boekhouden is aanzienlijk makkelijker geworden, mede doordat we minderhoeven te doen vanwege de verschillende automatiseringen.

Rompslomp mag zichzelf niet rekenen tot de innovatiefste van het stel. Toch is het duidelijk dat het bedrijf de komende jaren van plan is fors in innovatie te investeren. Dat is onder andere te zien aan de nieuwe Android en iOS apps dat het bedrijf heeft uitgebracht. Je kunt met dit soort apps jouw complete boekhouding vanaf een mobiel apparaat verzorgen. Als dat Rompslomp niet helpt om in het rijtje met de beste boekhoudprogramma’s te komen, weet ik het ook niet meer!

Lees verder voor het review artikel Rompslomp

De Beste Boekhoudprogramma's van 2022 in een Overzicht! (4)

Speciaal gericht op eenmanszaak

 • inclusief uren- en rittenregistratie
 • Factureren en boekhouden in 1
 • Inclusief boekhoudapp

Meer informatie

(Video) DE BESTE boekhoud programma's voor ZZP'ers | Top 5

Beste boekhoudpakket VOF: Visma eAccounting

Doorgewinterde accountants zijn goed bekend met deklassieke versie van Visma. De boekhoudsoftware van Visma heeft een sterke naambij accountants en boekhouders doordat het alweer jaren in deze branchemeegaat. Sinds enkele jaren is daar Visma eAccounting bijgekomen, deboekhoudoplossing waarmee Visma een gooi wilt doen naar het besteboekhoudprogramma.

Visma heeft een sterk boekhoudprogramma opgezet dat ondernemers helpt bij ieder onderdeel van de administratie. Het betaalbare eAccounting is in het speciaal voor zelfstandigen opgericht. De functies die je in dit pakket kunt tegengekomen zijn afgestemd op zzp-ers, wat onder andere terug te zien is aan de exacte invulling van het pakket. Zo zijn modules als uren- en rittenregistratie beschikbaar. Het opmaken en versturen van facturen is vereenvoudigd waardoor iedereen met enkele klikken een factuur verstuurt.

Lees verder voor het review artikel Visma eAccounting

De Beste Boekhoudprogramma's van 2022 in een Overzicht! (5)

Meest gekozen door ZZP

 • Inclusief factureringsmodule
 • Met zeer goed boekhoud app
 • Inclusief BTW aangifte

Meer informatie

Beste Boekhoudprogramma BV: Exact Online

Daarnaast komen veel ondernemers uit bij het besteboekhoudprogramma van het vorige decennia: Exact. Meer dan tien jaar kondenondernemers, zelfstandigen en ondernemers met personeel, uitsluitend kiezen uitde prijzige Exact-programma’s die niet op maat ontworpen waren. Met de komstvan Exact Online is daar verandering in gekomen waardoor ik Exact Onlineopnieuw overweeg voor een van de beste boekhoudprogramma’s.

Exact Online mag dan de duurste optie zijn, het is ook demeest complete optie. Ondernemers met groeiplannen of ondernemers die behoeftehebben aan een uitgebreid boekhoudprogramma kunnen hun ei in dit enormeprogramma kwijt.

Het is verder een pluspunt dat de individuele modules van Exact Online aan te passen zijn naar het type bedrijf. Zo zijn er specifieke modules voor bedrijven die veel inkopen of produceren. Dit geeft jou als ondernemer meer flexibiliteit en een betere boekhouding dan wat bij andere boekhoudprogramma’s mogelijk is.

Lees ook het review artikel Exact Online

De Beste Boekhoudprogramma's van 2022 in een Overzicht! (6)

Meer dan 30 jaar ervaring

 • boekhouden en factureren in 1
 • met elke webshop te koppelen
 • Scan en herken service

Meer informatie

(Video) Hoe kies je het beste boekhoudprogramma? En: 1 jaar gratis boekhouden

MyFinance

Myfinance is een jong en vlot boekhoudprogramma dat zichwilt onderscheiden door overduidelijk er anders uit te zien en aan te voelendan de concurrentie. Sneller online factureren voor starters en zzp-ers, dat iswaar Myfinance het verschil wilt maken. En de periode aangiftes? Die doe je meteen handomdraai binnen de software van Myfinance.

De Beste Boekhoudprogramma's van 2022 in een Overzicht! (7)

Steeds meer boekhoudprogramma’s hebben ondertussen de systemen van de Belastingdienst met hun boekhoudsoftware geïntegreerd. Hierdoor kan de periodieke btw-aangifte het beste met een boekhoudprogramma worden ingediend, wat jou natuurlijk veel tijd scheelt. Daarnaast zorgt het ervoor dat er minder snel foutjes worden gemaakt. De getallen worden rechtstreeks van het boekhoudprogramma overgenomen.

Natuurlijk kan Myfinance niet achterblijven met een mobiele app. Het bedrijf heeft een prachtige iOS en Android app ontwikkeld waarmee ondernemers ieder onderdeel van de boekhouding vanaf een smartphone kunnen beheren. Dat terwijl je al vanaf €10,- per maand op het pakket van Myfinance kunt instappen.

Lees ook het review artikel MyFinance

De Beste Boekhoudprogramma's van 2022 in een Overzicht! (8)

Zeer veel boekhoudkoppelingen

 • Inclusief boekhoud app
 • Met diverse rapportages
 • Inclusief BTW aangifte

Meer informatie

Yoursminc

Echt lekker bekt het niet, dat Yoursminc. Het jonge gooithet over een andere boeg dan de gevestigde orde. Yoursminc garandeertondernemers namelijk dat ze veilig online kunnen boekhouden met de Yoursmincboekhoudsoftware. Hoe Yoursminc dit precies anders doet dan de concurrentie ismij een raadsel.

Je krijgt bij Yoursminc relatief veel voor je geld. Deproefversie van drie maanden is gelijk aan de meest uitgebreide versie van hetboekhoudprogramma waar je €19,95 per maand kwijt voor bent. Het kleinstepakket dat vanaf €9,95 per maand te gebruiken is, is daarentegen wat beperkt.Geen offertes, grootboeken, urenregistraties of projecten. Mocht je Yoursmincoptimaal willen gebruiken, kom je daarom snel uit op het duurste pakket.

Over de gehele linie voelt Yoursminc minder kwalitatief aan dan de overige aanbieders. We raden je aan om eerst andere aanbieders uit te proberen die in ons overzicht beste boekhoudprogramma’s van 2022 te vinden zijn.

Lees ook het review artikel Yoursminc

Informer

Slim online boekhouden? Dan moeten we volgens Informer tochecht voor Informer kiezen. Je kunt met het zelfbenoemd beste boekhoudprogrammavan dit jaar je btw-aangifte in de boekhoudsoftware doen. Daarnaast kan jedirect voor de aangiftes betalen middels iDEAL betalingen. Heb je een bonnetje?Dan scan je het bonnetje eenvoudig via de Informer iOS en Android app in.

Informer gebruikt een term die ik niet eerder bij zelfs debeste boekhoudprogramma’s ben tegengekomen: Robotic Accounting. Met deze termduidt Informer de mogelijkheden voor automatisch boekhouden aan. VolgensInformer is het met Robotic Accounting mogelijk een groot deel van jewerkzaamheden te automatiseren. Hierdoor ben je minder tijd kwijt aan jeboekhouding en kan je de vrijgekomen tijd gebruiken om je te richten op jebedrijf. Hoe dit precies in de praktijk tot zijn recht komt, blijft verrassendonduidelijk..

Een voordeel van dit boekhoudprogramma is dat Informer eenrol heeft ingevuld voor jouw boekhouder/adviseur. Jouw adviseur, boekhouder ofaccountant kijkt eenvoudig op afstand in dit boekhoudprogramma mee. Als jijtoestemming geeft, is het mogelijk om je cijfers door jouw‘administratiepartner’ te laten controleren. Het is hiervoor dus niet nodig ominloggegevens te delen of jouw administratie te exporteren.

De kosten van Informer komen overeen met veel van de andere beste boekhoudprogramma’s. Het goedkoopste pakket start al op €10,-, terwijl de uitgeklede pakketten voor ondernemers met personeel oplopen tot €39,- per maand.

Lees ook het review artikel Informer

(Video) Beste boekhoudprogramma

De Beste Boekhoudprogramma's van 2022 in een Overzicht! (9)

Online boekhouden voor ZZP en kleinbedrijf

 • Offline en online boekhouden
 • Inclusief bankkoppelingen
 • Inclusief BTW aangifte

Meer informatie

Meest gestelde vragen

Hoeveel kost een boekhoudprogramma?

Wat een boekhoudprogramma kost is afhankelijk van de functies die je wil gaan gebruiken. De goedkoopste boekhoudprogramma’s zijn er al vanaf € 7,95 per maand. Als je een MKB bedrijf hebt en meer functionaliteiten wil kost een boekhoudprogramma tussen de € 25 en € 50 per maand.

Je kan ook kiezen voor een boekhoudprogramma eenmalige aanschaf. Dit is beschikbaar vanaf € 495.

Bekijk het complete overzicht met prijzen van boekhoudprogramma’s.

Wat zijn de voordelen van online boekhouden?

Voordelen online boekhouden:
* Enorm verlagen van de accountantskosten of boekhoudkosten
* Veel wordt geautomatiseerd verwerkt zodat je hier geen omkijken naar hebt
* Altijd actueel inzicht in de cijfers van je bedrijf middels een boekhoud app
* Geen zorgen meer over back-ups, want de boekhouding staat in de cloud
* Geen hoge eenmalige investering nodig door een maandelijks opzegbare betaling.

Lees verder voor het overzicht van de beste boekhoudprogramma’s

Wat is het beste boekhoudprogramma?

Het beste boekhoudprogramma is afhankelijk van je bedrijfsomvang en bedrijfstype. Op basis hiervan heb je behoefte aan andere functionaliteiten. Door het invullen van onze boekhoudprogramma vergelijker krijg je direct het beste boekhoudprogramma die aansluit bij jou wensen.

Lees hier verder voor onze boekhoudprogramma vergelijker

(Video) Hoe kies je het beste boekhoudprogramma voor jouw bedrijf?

Wat doet een boekhoudprogramma?

Een boekhoudprogramma is administratiesoftware om de boekhouding van je bedrijf te verwerken. Hiermee kun je bijvoorbeeld facturen maken en verzenden, aangiftes doen voor de belastingdienst en krijg je inzicht in de cijfers van je bedrijf. Daarnaast kun je ook samenwerken met een boekhouder of accountant in het online boekhoudprogramma.

Bekijk het meest complete overzicht van boekhoudprogramma’s

Gerelateerde artikelen

 • Wat is boekhouden?
 • Online boekhoudpakket
 • Voorbeeld boekhouding
 • Gratis boekhoudsoftware
 • e-Boekhouden review
 • Exact online review

Gratis Boekhoudprogramma Gebruiken?

 • Onbeperkt inkoopfacturen
 • Onbeperkt verkoopfacturen
 • Inclusief BTW aangifte
 • Inclusief bankkoppelingen
 • Inclusief boekhoud app
 • Inclusief CRM
 • Inclusief gratis cursus boekhouden

(geen abonnement = geen maandelijkse kosten)

De Beste Boekhoudprogramma's van 2022 in een Overzicht! (10)

Gratis Inloggen Boekhoudprogramma

De Beste Boekhoudprogramma's van 2022 in een Overzicht! (11)

Op zoek naar een boekhoudprogramma?

Vergelijk Boekhoudprogramma's

(Video) REVIEW DigiBTW boekhoudprogramma voor zzp'ers door ervaren zzp'er

Geef een antwoord

Videos

1. Beste zzp boekhoudprogramma vergelijken
(Mijnzzp)
2. Beste boekhoudprogramma eenmanszaak: vergelijk aanbieders
(Mijnzzp)
3. Beste boekhoudprogramma voor winkeliers
(e-Boekhouden.nl)
4. Je Boekhouding 365 dagen per jaar up-to-date? | Exact Online Review
(Boekhouderstotaal)
5. Hoe werkt de balans?
(e-Boekhouden.nl)
6. Waarom CLEARNOX de BESTE OPLOSSING is om ONBETAALDE FACTUREN TE INNEN 😎
(ClearFacts)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ms. Lucile Johns

Last Updated: 01/30/2023

Views: 5703

Rating: 4 / 5 (41 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ms. Lucile Johns

Birthday: 1999-11-16

Address: Suite 237 56046 Walsh Coves, West Enid, VT 46557

Phone: +59115435987187

Job: Education Supervisor

Hobby: Genealogy, Stone skipping, Skydiving, Nordic skating, Couponing, Coloring, Gardening

Introduction: My name is Ms. Lucile Johns, I am a successful, friendly, friendly, homely, adventurous, handsome, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.