Gere Tamás Villányi Portugieser 2015 — Gere Tamás És Zsolt - Aureus 2011 - 87 Pont **** (2022)

 1. Gere Tamás és Zsolt - Aureus 2011 - 87 pont **** - Pannon Borbolt
 2. .html

Alacsony savtartalma miatt is kedvelt fajta, valójában a mindennapok bora. Hosszabb érlelésre csak akkor alkalmas, ha erőteljes terméskorlátozás mellett született borát új kishordóban érlelik. Magyarország egyik legfontosabb bortermő vidéke a Villányi borvidék. Nemcsak hazánkban, de nemzetközi szinten ismert és keresett borok kerülnek ki a borászatok pincéiből. A hazai és külföldi lelkes borfogyasztók és a borvilág szaktekintélyei rendre a legelőkelőbbek között tartják számon, s csak a Tokaji borvidékkel lehet egy lapon említeni. A múlt és a jövő találkozásánál olyan borok készülnek itt, amik a magyar bor hírnevének legfontosabb hordozói a világban. Nincs raktáron19. 490 FtUtolsó 4 db raktáron2. 990 FtRaktáron9. 540 Ft6. 360 FtUtolsó 2 db raktáron10. 740 Ft7. 090 Ft11. 940 Ft7. 960 Ft7. 160 Ft32. 940 Ft21. 960 FtUtolsó 3 db raktáron19. 740 Ft16. 450 Ft20. 940 Ft17. 450 FtUtolsó 1 db raktáron46. 160 Ft38. 470 Ft15. 540 Ft12. 950 Ft"A villányi az elegáns bor, a gavalléroké és a dámáké.

Gere Tamás és Zsolt - Aureus 2011 - 87 pont **** - Pannon Borbolt

Kortyban légies, könnyed, van benne a badacsonyi kövekből, de nem azok miatt jó inni, hanem épp azért, mert nem visz le a mélybe. Van benne valami, ami miatt jólesik a korty, ami miatt kívánjuk a következőt. Nem az ásványosság uralja, épp csak fűszerezi. A gyümölcs friss, a savak duruzsolnak, kicsit olyan ez így, mint egy osztrák zöldveltelini, a jobb frissek közül. Ez a kísérlet. 86 pontLaposa 4 Hegy 2012 (Balatoni Olaszrizling)Az illat itt már érettségről árulkodik, de öregséget nem mondanék. Épp csak őszül a halánték. Vagy csak a negyvenesek fiatalságérzetét vittem át a borra? Csak kulcsszavakat jegyeztem fel, nem a jegyzetelésről szólt az este: köves, ásványos, sós gyümölcsösség, vastag, kevés cseres fanyarság. Az olaszrizling minden momentuma benne van, körte, érett citrusok, barack, menta tea, ásványosság. Benne van a négy hegy, szálazgattunk karakterjegyeket, de ezt csak akkor jó átbeszélni, ha mindenki előtt ott a pohár. Jó szerkezet, jó savak, tömör és tetszetős, az érettség összegyúrta egységgé az alkotórészeket.

Szőlőfajta: 40% Kékfrankos, 20% Pinot Noir, 20% Merlot, 10% Cabernet Sauvignon, 10% Portugieser Termőhely: Kékfrankos - Dobogó, Pinot Noir -Fekete hegy Cabernet Sauvignon - Aggancsos, Merlot, Portugieser - CsillagvölgyTőkék életkora: Területenként és fajtánként változó Tőketerhelés: Területenként és fajtánként változó Művelési mód: Közép magas kordon művelés. Kóstolási jegyzet: Tiszta, elegáns szín fogad a pohárban. Határozott, intenzív illat és íz jegyek. Ahogy az elődjénél, most is jól kivehetők a kékfrankosra utaló jegyek. Meggy, és más piros bogyós gyümölcsök, kis füstösség, némi csokoládé a háttérben. Szép savgerinc, mely kellően komoly testet ölt magára. Tudja mit várunk tőle és azt is hozza. Friss és mégis elegáns. Könnyen és jól iható bort rejt a palack. Befejezésként szép tartalmas, hosszan elnyúló korty zárja a sort. Alkohol: 13, 44% Sav: 5, 3 g/l Cukor: 0, 7 g/lÉtelajánlat: Sokszínűsége miatt minden könnyedebb étel mellé kiváló, de bátran ajánlom baráti beszélgetések, romantikus estek kísérőjeként.

A korty rendezett, a közepes testet jól kitölti a gyümölcs, a sav és a tannin egyensúlya. Fűszeres utóíz és némi tapadós cseresség jellemzi a végét. Komoly bor a fajtától szokatlan paraméterekkel és karakterrel, de frissen nyitva valószínűleg szebb volt az összkép. 5 pont. Bock PortaGéza Jammertal Selection 2015 furmintfan: Világosabb színű, téglavörösbe hajló karimával, sötétebb rubin maggal. Bontás után jön egy kis istálló és bőr, de az animális vonal gyorsan tovatűnik, avar, egy kevés érett piros bogyós gyümölcs, minimális kávé tűnik fel, majd másnap egy pici aszalt paradicsom és szárított virág is. Kóstolva könnyed, szépen érett, a valaha valószínűleg harciasabb tannin már csak finoman tapad, segít a kerek savaknak megtartani a kortyot, az alkohol már-már meglepően alacsony (12, 5%). A korty egyszerre húsos és szellős, nem nehézkes, de nincs híján a beltartalomnak. Nem harsog, de elég összetett, az érett és porrá aszalt gyümölcsök, cseresznye ízei finoman összefonódnak a finom érési aromákkal, enyhe meggymagos fanyarsággal, majd a lecsengésben finom szójaszószos, umamis jegyek zárják a sort.

A probléma csak az, hogy emellé nem kevés állatot töltöttek le a palackba, ami egyrészt kiszellőztethetetlenül – nehéz szó – meghatározza az illatát a kóstolás három teljes napja alatt, másrészt sajnos az ízben is megjelenik, nem hagyva teret a háttérben fel-feltűnő élénk, friss, ropogós gyümölcsösségnek. Vad, szélsőséges és hétköznapi mércével nehezen szerethető vörösbor. Gazdagabb és érdekesebb, mint bármi, amit a fajtából (egy kivétel lel) a közelmúltban ittam, de ettől még sajnos nem válik szerethetővé. Ideológiaivóknak ajánlott, mindenki más pedig inkább nézzen más alternatíva után. Gyenge 4 pont. (3290 Ft, Borfalu)

.html

Szeptember 26-án szombaton 15:30-tól indul a X. Villányi Prémium Bormustra Pécsett, a Zsolnay Negyedben az E78-ban. Fedezzék fel a Villányi borvidék sokszínűségét az eredetvédett, PRÉMIUM villányi borokban és a REDy-kben, amelyek ékes bizonyítékai borászaink lelkiismeretességének és minőség iránti elköteleződésének! Találják meg a borokban a villányi terroir-t: embert, hagyományt, természetet, talajt! Prémium, azaz magas minőség. A prémium kategóriába sorolt borok, a classicusnál szigorúbb szabályozásnak felelnek meg, egyedi dűlő jelleget, valamint a borász, a borászat részéről további sajátos értékeket mutatnak. Eredetvédett boraink védjegye a magyar kikerics, ez minden villányi bor védelmét és hitelét jelzi. Ahogy a kikerics védett növénye a magyar élővilágnak, úgy védjük a villányi bor eredetét és karakterét is, mint a magyar borkultúra kincsét. Zászlóshajónk a Villányi Franc, amely az elegancia, az egyensúly, a finomhangolás művésze, sokrétűségét mutatja, hogy a fajtajelleg mellett teret enged a borász egyéniségének is.

Egy szabad hétfőn esténken ültünk le beszélgetni-borozni egy jóízűt kenszei kollégával, jó ideje elmaradoztak ezek az esték. Sok bort nem bontunk, hatot kóstoltunk meg, van amiről még lesz visszajelzés itt is, de először egy Laposa-párost hozok. Nem véletlenül. Ezeknek a borozásoknak megvan az az előnye, hogy nem szakmázzuk túl, bár óhatatlanul a bor a vezérfonal, de el-elkalandkozhatunk, ha valami kiemelkedik, úgysem enged mást megszólalni. Mennyivel többet mutat így a bor és az ember, ha 3-4 óra alatt mindössze 5-6 bort kóstolgatunk, nem harmincat sorozatban. Laposa Kőkövön 2015 (Badacsonyi Furmint)Elsőre szokatlanul hangzik, a Badacsony és a furmint, de van benne ráció. Százötven éve a négy legkedveltebb badacsonyi fajta közt volt, ma már keveseknek akad belőle. De ez nekem már illatában is nagyon furmint. Tiszta, egyenes, szálkás. Nem túl intenzív, de azért a második és harmadik korty előtt már szebb, sziporkázóbb az illata. Már ha valaki nem virágcsokorra, parfümre vágyik, de hát miért tenné azt egy furmintnál?

490 Ft (3. 320 Ft/l) Karton ár: 2. 900 Ft /2. 320 Ft/l)Kúcs Gyula Portugieser 2019 Közepes intenzitású bíborvörös... 990 Ft /1. 320 Ft (1. 760 Ft/l) Karton ár: 1. 880 Ft /1. 760 Ft/l)VinArt (Koch Csaba) Francia Módi 2016 Kifinomult elegancia, tökéletes harmónia jellemzi ezt a... 390 Ft /1. 200 Ft /1. 660 Ft/l)

Legalább egy éves fahordós érlelést kap, s a hosszú palackos érlelést is meghálálja. Villány vidám, mosolygós arca, a Villányi REDy, amely a gyümölcsös, fiatalos, kedves, pimasz, vagány bisztróbor. A borok karakterét Villány tradicionális fajtája a portugieser határozza meg, a házasításban megjelenhetnek még blauburger, zweigelt, kadarka, kékfrankos és más Villányban honos fajták.

 1. Hány nap alatt kel ki a csirke
 2. Pókember irány a pókverzum video game
 3. Borbolt.hu webáruház - borbolt.hu
 4. Nagy & Nagy édes OTTONEL MUSKOTÁLY 2019 - borvar.hu
 5. 4+2 db - Gere Tamás és Zsolt - Villányi Franc 2015 - Pannon Borbolt - 89 pont ****
 6. Kiemelt hírek

Lelovits Virtus Portugieser Válogatás 2017 furmintfan: A szokottnál mélyebb, sötétebb lilás szín és komótosabb mozgás már sejteti, hogy nem egy primőr portugieser landolt a pohárban. Túlérettbe hajló gyümölcsök, enyhe likőrösség, konyakmeggy, némi édesfűszer színezik a tömény, mediterrán hangulatot keltő illatot. A kerek, sűrű kortyot gömbölyded savak és érett, selymes tannin fogják közre, az emelkedett alkohol (14%) beleveszik a bor déliesen tüzes, enyhén édeskés karakterébe. Az átlag portugiesernél lényegesen koncentráltabb, strukturáltabb, gazdagabb. Ízben tökéletesen az illatra rímel: érett-túlérett fekete cseresznye, erdei gyümölcsök, áfonya- és meggylikőr, egy pici szilvalekvár, a háttérben zizegő fűszerességért némi szegfűbors, szegfűszeg és borókabogyó felel. Egy komoly, erőteljes, ambiciózus portugieser, amely akár további érlelési potenciállal is bír. 6p (2790 Ft - Pannon Borbolt)ungert: Töltés után sötétebb szín, de egyben tompább illat is jellemzi. A túlérettségre utaló konyakmeggyes, eperlekváros aromák inkább csak a háttérben tűnnek fel, egyébként kissé üresnek, halványultnak tűnik.

 • Otp szép kártya egyenleg lekérdezés online
 • Ha beüt az élet teljes film sur
 • Deák ferenc általános iskola gimnázium és alapfokú művészeti isola 2000

You might also like

Latest Posts

Article information

Author: Horacio Brakus JD

Last Updated: 08/28/2022

Views: 6444

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Horacio Brakus JD

Birthday: 1999-08-21

Address: Apt. 524 43384 Minnie Prairie, South Edda, MA 62804

Phone: +5931039998219

Job: Sales Strategist

Hobby: Sculling, Kitesurfing, Orienteering, Painting, Computer programming, Creative writing, Scuba diving

Introduction: My name is Horacio Brakus JD, I am a lively, splendid, jolly, vivacious, vast, cheerful, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.