Omnia - Alles-in-één muzieksysteem (2023)

Met de Audiolab Omniaheb jeeen CD-speler,geïntegreerde versterker, draadloze streamer, DAC, hoofdtelefoonversterker en voorversterker - in één enkele unit!Scheelt extra apparaten dus extra plek in je HiFi-rack of op je meubel én niet onbelangrijk een behoorlijk aantal euro’s. Zie voor de ins-en-outs bij de productomschrijving van de Omnia.

Omnia - Alles-in-één muzieksysteem (1)

Product omschrijving

De Audiolab Omnia is een baanbrekende, allesomvattende audio-oplossing.

De Audiolab Omnia vervaagt de grenzen tussen HiFi en lifestyle en brengt alle eigenschappen die Audiolab elektronica de keuze van de kenner maakt. Maar dankzij het uitgekiende ontwerp, de esthetische vormgeving en de gebruiksvriendelijkheid heeft hij alle functionaliteit om het een slank, handig en gemakkelijk te gebruiken middelpunt te maken, voor een compromisloze home audio systeem.


De Omnia behoudt de bekroonde, direct herkenbare Audiolab ontwerpkenmerken; niet opdringerig en toch opvallenduiterlijk, de gebogen, geborsteld aluminium chassis is 'typisch Audiolab', maar geëvolueerd naar de moderne woonomgeving. De Omnia is aantrekkelijk maar discreet en biedt de perfecte balans voor zowel woonkamers als luisterruimtes.In een wereld waar muziek meer beschikbaar is dan ooit en bronnen gevarieerder dan ooit, maakt Omnia geen onderscheid.Hoe u ook naar uw muziek luistert, met Omnia zit u altijd goed. Kort samengevat is de Audiolab Omnia een CD-speler,geïntegreerde versterker, draadloze streaming-speler, DAC, hoofdtelefoonversterker en voorversterker - in één enkele unit!

(Video) More than 100 foxes live in a free-range fox village Japan|Zao Fox Village, Miyagi

Uitgerust met een krachtige CD-drive, is de Audiolab Omnia een uitblinker in het
genre van 'alles-in-één' systemen.

Uiterst robuust en betrouwbaar; de CD-drive van de Omnia bouwt voort op het toonaangevende 6000CDT CD-transport met eenread-ahead digitale buffer om storingen bij het lezen van de schijf te beperken. De prestaties van dit CD- mechanisme zijn zo goed, dat de Omnia in staat isom bekraste en beschadigde CD's af te spelen die door conventionele mechanismen niet kunnen worden gelezen.

Naast de CD-sectie biedt de Omnia een groot aantal aansluitingsmogelijkheden voor traditioneleaudiobronnen - optische, digitale en stereo RCA-ingangen voldoen aan de meest uiteenlopendesysteemintegratievereisten.
Gebruikmakend van hoogwaardige analoge voorversterkerschakelingen, verwant aan de befaamde Audiolab 6000 serie, gekoppeld aan line-level RCA-ingangen voor het aansluiten vananaloge bronnen aan te sluiten, is het voorversterkercircuit zo eenvoudig mogelijk gehouden.Door het gebruik van componenten van hoge kwaliteit om de signaalzuiverheid te handhaven, waarbij de lijningangssignalensignalen die naar een analoge precisie-volumetrap gaan, is Omnia eenuitstekende voorversterker op zich.

Een speciale MM phono ingang betekent dat een platenspeler direct kan wordenaangesloten op Omnia via een phonotrap van hoge kwaliteit met weinig ruis ennauwkeurige RIAA equalizing. Deze phonotrap zet de evolutie voort vande bekroonde 6000 serie - ontworpen om het beste te halen uit demuziek die zich in de groeven van een LP nestelt.

Voor het afspelen van audio via een netwerk is de Audiolab Omnia uitgerust met een ethernetpoort, die zich leent voor een bekabelde verbinding en de bredere bandbreedte-eisen vandigitale audio met hoge resolutie.
Voor de meest gemakkelijke toegang tot het draadloos afspelen van muziek, biedt de OmniaBluetooth connectiviteit met hoge kwaliteit, lage latency, met de BluetoothaptX standaard.


Het Wi-Fi-netwerk van de Omnia wordt aangestuurd door DTS Play-Fi: eenapp-gestuurd platform voor hoogwaardige, draadlozeaudio, in staat om hi-resolution muziek te streamen tot 24-bit/192kHz enondersteund door een grotere reeks van gevestigde audio-merken dan elk anderdraadloos platform.

(Video) This recipe surprised everyone! New way to make breakfast❗ Best recipe eggs with bread❗

De USB DAC-sectie draagt bij tot de meermaals bekroonde Audiolab-stamboom.
Gebaseerd op de nieuwe ES9038Q2M SABRE32 Reference DAC voert de D/Aconversie, gebruikmakend van ESS Technology's 32-bit HyperStream II architectuuren Time Domain Jitter Eliminator om ultralage ruis en een hoogdynamisch bereik. Geen enkel bedrijf weet meer over het optimaal benutten van dezetechnisch uitstekende, maar uitdagende DAC-technologie dan Audiolab; dealom geprezen M-DAC was een van de eerste audiocomponentenwaarin 2011 een ESS-chip werd ingebouwd, en het bedrijf heeft sindsdien de implementatie ervan verfijnd.

De Audiolab Omnia zal MQA (Master Quality Authenticated) decoderenvan de USB, SPDIF en Play-Fi. Het geesteskind van Meridian Audiomede-oprichter Bob Stuart, MQA is een digitaal audio formaat ontworpen voorhoge-resolutie muziek streaming en is beschikbaar via een abonnement op Tidal's 'HiFi' tier (naast andere bronnen). De Omniapakt MQA data - ontvangen via de USB ingang - uit op de volledige resolutie van het originele bestand en voert het signaal door zijnDAC en voorversterker.Bovendien is de Audiolab Omnia ook Roon-getest, waardoor hij zich openstelt voor de wereld van Roon. Het fundamentele doel van Roonis om een consistente stellaire gebruikerservaring te bieden. Dit doel stopt niet bij de software... de ervaring strekt zich uittot en met de afspeelapparatuur, ongeacht de fabrikant. Als een Roon Geteste partner, heeft Audiolabapparatuur aan Roon ter beschikking gesteld om te testen met verschillende besturingssystemen en computers, eninformatie gedeeld over het ontwerp en de mogelijkheden. We hebben een directe relatie met Roon en in veel gevallen heeft het Roonsupport team onze apparaten bij de hand, zodat u met een gerust hart kunt kiezen voor Audiolab hardware met Roon.

Het voeden van uw luidsprekers is een fluitje van een cent, zonder enige complexiteit qua configuratie.
Sluit gewoon je passieve luidsprekers aan op de Audiolab Omnia en je hebt toegang tot een wereld van audiobronnen metonberispelijke weergave. De discrete klasse AB eindversterker levert 50W per kanaal in 8 ohm, met een maximalestroomafgifte van 9 Ampère, in moeilijke belastingen. De eindtrap van de discrete vermogensversterkerschakelingen maakt gebruik van een CFB(Complementary Feedback) topologie, die zorgt voor superieure lineariteit en uitstekende thermische stabiliteit, omdat de ruststroomonafhankelijk wordt gehouden van de temperatuur van de uitgangstransistoren. Een aanzienlijke 200VA ringkerntransformator, gevolgd door4x15.000uF reservoir capaciteit (60.000uF in totaal), helpt de versterker om de muziek stevig onder controle te houden, terwijluitstekend dynamisch bereik. De Omnia is meer dan alleen een klasse-leider, het is een klasse-klasser in termen van versterkerprestaties!Voor degenen die zowel hoofdtelefoons als luidsprekers gebruiken, is er een speciale hoofdtelefoonversterker met stroomfeedbackcircuit. Zijn versterkingsbandbreedte en hoge slew rate zorgen voor een dynamische, gedetailleerde en boeiende prestatie met allerleivan hoofdtelefoontypes - nog meer vakjes aangekruist voor dit meest all-in-one van alle all-in-one systemen!

De Audiolab Omnia, die zich stevig heeft gepositioneerd als een zeer bruikbaar stuk high-tech apparatuur, maakt gebruik van een TFT-kleurendisplay, een vereenvoudigde algemene gebruikersinterface en een gebruiksvriendelijke bediening.
De Omnia maakt gebruik van een TFT-kleurendisplay, een vereenvoudigde algemene gebruikersinterface en eengrafische integratie met uw muziekbron en afspeelformaten.De Audiolab Omnia display maakt ook gebruik van een gloednieuw protocol voor een realtime VU meter weergave, het toevoegen van een vleugje HiFifinesse toe aan de zeer functionele, even goed uitziende, display-interface. Al deze veelzijdigheid zou weinig waard zijn als het kwamten koste zou gaan van de echte HiFi geluidskwaliteit.

Specificaties

Model:Omnia
Ontwerpfilosofie en kerntechnologie2x50W (8ohm) / 2x75W (4ohm) Klasse AB
ES9038Q2M 32-bit DAC
4,3" 800x480 groot formaat full view IPS LCD
Ingebouwde gecertificeerde hardware MQA Full decoder (PC USB, Coax/Optisch)
CD-weergave compatibel met CD, CD-R, CD-RW discs
Ondersteuning voor het afspelen van USB-geheugenapparaten (MP3/WMA/AAC/WAV)
DTS Play-Fi technologie (IEEE 802.11 a/b/g/n/ac)
Ondersteuning van de wereldwijde populaire steaming content (Amazon Music, Spotify, TIDAL,
KKBox, SiriusXM, Napster, Internet Radio, Deezer, iHeartRadio, PANDORA,
Qobuz, Qmusic
Ondersteuning Luidsprekers Groep
Ondersteuning van Bluetooth 5.0 (aptX/aptX LL) streaming
Bewegende magneet phonotrap met weinig ruis
Speciale Current-Feedback Hoofdtelefoon AMP
Geïntegreerde / PRE-POWER / PRE alleen Modi
Ondersteuning android/iOS/Kindle Fire/Windows PC-bediening
Ondersteuning USB-upgrade
Ingangen3 x Analoog, 1 x Phono (MM), 1 x Vermogensversterker, 2 x SPDIF (Coax),
2 x SPDIF (Optisch), 1 x DTS Play-Fi Streaming, 1xPC USB (USB B),
1xUSB HDD (USB A), 1 x Bluetooth (aptX/aptX LL), 1 x 12V Trigger
Uitgangen1 x PRE-versterker, 1 x stereoluidspreker, 1 x hoofdtelefoon, 1 x 12V-trigger
BemonsteringsfrequentieOptisch / Coaxiaal: 44.1kHz ---192kHz
PC USB: 44,1kHz - 768kHz (PCM) / DSD64, DSD128, DSD256, DSD512
Winst

+8dB (Line)
+47dB (Phono MM)

Invoergevoeligheid

720mV (lijn, volume = 0dB)
3.1mV (Telefoon MM, Volume=0dB)

Invoer Impedantie

10K (lijn)
47K // 100pF (Phono MM)

Totale harmonische vervorming (THD)< 0.0004% (1KHz @ 2V, Volume = 0dB)
Frequentierespons20Hz-20kHz (+/-0.1dB)
Uitgangsspanning2.3V max. (Volume=0dB)
Uitgangsimpedantie100 ohm
Signaal-naar-ruisverhouding

> 110dB (lijn, A-gewogen)
> 76dB (Phono MM, A-gewogen)

D naar A ConverterES9038Q2M
Totale harmonische vervorming< 0.0006% (1KHz @ 0dBFS)
Uitgangsniveau (0dBFS, 1KHz)2.1Vrms
Max. BemonsteringsfrequentieOptisch, coaxiaal: 192KHz
Ethernet, Wi-Fi: 192KHz
USB A48kHz
PC USB: PCM768kHz, DSD512
Signaal-ruisverhouding> 114dB (A-gewogen)
Gain+29dB
Geschatte Max. Vermogensuitgang

2 X 50W (8 ohm, THD<1%)

2 X 75W (4 ohm, THD<1%)

Frequentierespons20Hz-20kHz (+/-0.3dB)
Invoergevoeligheid720mV (Volume=0dB)
Totale harmonische vervorming< 0.003% (1kHz @ 40W/8ohm)
Signaal-ruisverhouding> 110dB (A-gewogen)
Max. Uitgangsstroom9A
Totale harmonische vervorming< 0.01% (1kHz, 50mW )
Uitgangsimpedantie10 ohm
Belastingsimpedantie20-600 ohm
Stand-by stroomverbruik< 0.5W
Power Requirements (depending on region)220-240V ~ 50/ 60Hz
100-120V ~ 50/ 60Hz
Afmetingen (mm) (B x H x D)440 x156 x 327
Kartongrootte (mm) (B x H x D)540 x 412 x 210
Gewicht9.1kg (netto)

11kg (bruto)

FinishZwart/Zilver
Standaard toebehorenNetsnoer, Afstandsbediening, Gebruiksaanwijzing, Antennes, enz.

Technologie

Wat is DTS Play-Fi®?
DTS Play-Fi is premium whole-home wireless audio, nu beschikbaar vanuit het grootste ecosysteem van merken in de wereld. Stream je favoriete content met verbluffende audiokwaliteit, vanaf elk apparaat dat je hebt. Alle DTS Play-Fi producten zijn naadloos interoperabel, zodat je de perfecte luidspreker voor elke kamer kunt vinden en weet dat ze allemaal samen prachtige muziek maken.

Complete home audio, gemakkelijk gemaakt:
DTS Play-Fi stuurt audio van mobiele apparaten naar luidsprekers in het hele huis met behulp van een eigen streaming-, synchronisatie- en authenticatietechnologie.

(Video) Cantonese Shrimp Siu Mai (Learn to make the Most Popular Dim Sum)

Een eindeloze lading van muziek
Elk DTS Play-Fi product werkt perfect samen met de rest, ongeacht het merk, hierdoor ontstaat ereen enorm scala aan opties om je huis aan te passen, en een eenvoudige, elegante luisterervaring. DTS Play-Fi bied een ongeëvenaarde selectie van audioproducten voor thuis, van compacte batterijgevoede luidsprekers tot krachtige soundbars, gebouwd door de meest gerespecteerde audiomerken in de branche. U hoeft niet meer in te leveren op uw stijl of smaak om een draadloze audio-oplossing van hoge kwaliteit te krijgen.

Een eindeloos aanbod van muziek DTS Play-Fi wordt geleverd met een schat aan muziekopties van over de hele wereld. Spotify, Pandora, Deezer, Napster, KKBox en Sirius XM, om er maar een paar te noemen. Blader door een radiogids met duizenden zenders en podcasts, of stream vanaf een home media server. Blijf op de hoogte, want er komen steeds nieuwe diensten bij.

Werkt met elk apparaat dat je hebt
Natuurlijk is je muziek altijd dichtbij. En we weten dat je allerlei apparaten in je leven hebt. Daarom is DTS Play-Fi speciaal ontwikkeld voor smartphones, tablets en pc's. We hebben gebruiksvriendelijke software voor Android, iOS, Kindle Fires en Windows. We ondersteunen ook streaming via Spotify Connect. Hoe je ook wilt spelen, het werkt gewoon.

Wat zijn Presets / Recents?
Presets in DTS Play-Fi zijn programmeerbare knoppen waarmee u
snel de gewenste inhoud op kan starten, net als op een autoradio. We
hebben een Presets-sectie in de app die niet alleen uw inhoud opslaat, maar ook
uw huidige luidsprekerconfiguratie, die u zelf programmeert. "Recents"
zijn hetzelfde, maar deze worden automatisch apart opgeslagen in de app
gebaseerd op uw geschiedenis van wat u het laatst aan het doen was.

Kritisch Luisteren
Wilt u in een bepaalde kamer gaan zitten en de fijne subtiliteiten van
van uw hoge resolutie audio collectie beluisteren? DTS Play-Fi heeft het voor u.
Met de Critical Listening-modus kunt u uw hoge resolutie audiobestanden
naar uw premium DTS Play-Fi-product sturen zonder transcodering of
downsampling, er geen kabels nodig.

A/V-synchronisatie
U hoeft niet langer te luisteren naar de piepkleine luidsprekers van uw laptop
of tablet bij het bekijken van video's of YouTube. Met de DTS Play-Fi app voor
*Windows, zet u de videomodus aan en stuurt u de audio naar het dichtstbijzijnde DTS
Play-Fi product om te genieten van uw video met premium geluid draadloos A / V
gesynchroniseerd.

(Video) Fixing my VW T5 Van AC System - Edd China's Workshop Diaries 47


*vereist Windows-upgrade aankoop https://play-fi.com/apps/windows/

Meer manieren om uw muziek te bedienen
De Omnia heeft de mogelijkheid om te integreren met de software en hardware controls van je telefoon, tablet of computer. Pauzeer of zoek door nummers in het meldings- of vergrendelscherm scherm, of laat de telefoon gewoon in je zak en gebruik de volumeknop om het geluid in je hele huis harder te zetten.
Heb je een smartwatch? DTS Play-Fi kan worden bediend vanaf zowel Android Wear
en Apple Watch-systemen. In één oogopslag zien wat er wordt afgespeeld, en snel
veranderen hoe de sessies gaan, zonder dat je ooit je
telefoon hoeft aan te raken.

DTS Play-Fi koptelefoon
Met de nieuwe DTS Play-Fi Headphones app, kunt u genieten van hoge kwaliteit TV
audio privé via een hoofdtelefoon.
U krijgt niet alleen de geweldige geluidskwaliteit en strakke A/V synchronisatie
van DTS Play-Fi, u kunt ook verbinding maken met meerdere koptelefoons of luidsprekers tegelijk
tegelijkertijd.
Deze app is alleen beschikbaar op iOS en Android komt binnenkort!

Handleiding

Bekijk de handleiding hier.

Recensie

Bent u er nog niet volledig uit voor het aanschaffen van de Audiolab Omnia? Wij helpen u graag om meer inzicht te krijgen en hebben hiervoor een aantal recensies van de afgelopen jaren onder elkaar gezet. Daarnaast kunt u ook altijd contact met ons opnemen!

(Video) Oil system fixes on VW T5 Van - Edd China's Workshop Diaries 44

Recensies, awards en kenmerken
Hi-Fi Choice review
Bekijk de reviewhier
Hifi.nl review
Bekijk de reviewhier

Videos

1. I made a BAR out of a POLAR BEAR | Workshop Diaries | Edd China
(Edd China)
2. Cooking a Chinese New Year Reunion Dinner: From Prep to Plating (10 dishes included)
(Souped Up Recipes)
3. WRC Generations REVIEW: Now That's What I Call RALLY!
(A Tribe Called Cars)
4. Does Mustang power steering ever not leak? - Edd China’s Workshop Diaries Ep 32
(Edd China)
5. Flat Spot Fix for the Platinum Pageant - Edd China's Workshop Diaries 53
(Edd China)
6. How to Overcome the Fear of Driving? | Overcoming Driving Phobia as a Christian | John Giftah
(John Giftah)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Merrill Bechtelar CPA

Last Updated: 03/18/2023

Views: 5350

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Merrill Bechtelar CPA

Birthday: 1996-05-19

Address: Apt. 114 873 White Lodge, Libbyfurt, CA 93006

Phone: +5983010455207

Job: Legacy Representative

Hobby: Blacksmithing, Urban exploration, Sudoku, Slacklining, Creative writing, Community, Letterboxing

Introduction: My name is Merrill Bechtelar CPA, I am a clean, agreeable, glorious, magnificent, witty, enchanting, comfortable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.